Ett smakprov av förra torsdagens webbinarie med Agneta Bergenheim.

Mar 29, 2021
 

Vi hade en otroligt fin kväll i torsdags, och vi njöt verkligen av att lyssna till Agnetas klokskap. Om ni missade det, eller vill se det igen, finns webbinariet inspelat och uppe i prenumerationsdelen på ownyourbirth.se.

Här är ett klipp från det webbinariet, där Agneta bland annat pratar om födandet som en existentiell upplevelse. Att de komplikationer som vi ser idag nästan alltid är orsakade av att man har en väldigt märklig människosyn, där den födande ses som en mekanisk behållare. Och att förlossningskomplikationer, som exempelvis “värksvaghet” egentligen handlar om brist på kontinuitet och rädsla samt att den födande inte känner sig sedd och bekräftad. Det handlar alltså inte om att det är något fel på dig, din kropp eller din förmåga att föda ditt barn!

Säkerhet och risk kring din förlossning handlar om var du föder ditt barn. Ju större förlossningskliniken är desto större är risken för en förlossningskomplikation.

Att föda hemma i lugn och ro, med en barnmorska som inte stör ditt flöde utan respekterar dina behov och förstår den fysiologiska processen i födandet och därför gör allt för att skapa trygghet för dig, är det säkraste alternativet för friska gravida. Detta är evidensbaserat och hembarnmorskor som Agneta, med sina 30 års erfarenhet, bevittnar detta hela tiden.

Om du inte redan är prenumerant på Own Your Birth men vill se detta webbinarie, gå då in på ownyourbirth.se och registrera dig. Det är enkelt och du får tillgång till alla våra live- och inspelade webbinarier, workshops och annat bonusmaterial. Och du blir också en del av ett fantastiskt community där vi tillsammans förändrar synen på födandet och kvinnohälsa.

Own Your Birth is a source of information and inspiration for parents-to-be as well as for doulas, midwives, nurses, students, doctors and anyone else interested in changing the way we look at birth. 

Owning your birth means taking responsibility for your body, birth and baby by educating yourself, and making conscious choices about birth and parenthood.

It's about taking back your power and giving birth actively, on your own terms - as opposed to being "delivered". 

Join our community and empower yourself and others!

Sign up!

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.