Own Your Birth hösten 2022.

Alla webbinarier är på en torsdag och kommer starta kl 18-19.30.

Här nedan presenterar vi våra nya gäster och datumen för varje webbinarie. Biljetter till de nya webbinarierna kommer snart. Prenumeration och tillgång till alla live- och inspelade webbinarier hittar du i vår webshop.

8 september, Vad är en postpartum-doula och hur kan hon hjälpa dig? Med Anneli Lundblad.

Anneli kallar sig på sociala medier för "Doulamamman" och är grundare av Swedish Doula Agency.

”Jag jobbar sedan tre år tillbaka som doula och är numera även Odis certifierad postpartumdoula som stöttar upp i hemmet efter barnets födsel, 4e trimestern. Vi finns för att avlasta, ge kunskap, rådgivning och stöd till nyblivna föräldrar den första tiden och att ha någon att vända sig till när det känns utmanande tiden efter födsel.” @doulamamman

🌸

22 september, Om tandenamning, samsovning, relationen och om hur du kan ta hand om din egen kropp för att undvika utmattning, med Maria Bengtsson Lenn.

Tillsammans med Kristina Turner driver Maria Own Your Birth och Braïdo Organics. Hon är utbildad journalist och doula, och har skrivit och publicerat två böcker om graviditet, förlossning och första tiden med bebisen, tillsammans med Viktoria Häggblom: Gravid med kropp och själ och Föd på dina villkor. Nu jobbar hon på en tredje bok om förlossningsvården,  tillsammans med Kristina. Maria har själv fött tre barn. @maria.bengtsson.sja @braido_organics

🌸

6 oktober, Amning i Nöd och Lust, med Lin Dalén. 

Lin är författare och amningsrådgivare, hon har skrivit och föreläst om amning i över ett decennium. Hon har skrivit böckerna Amning i nöd och lust och Det kommer blod, hon driver bloggen Sagogrynet, håller amningskurser och utbildar både föräldrar, amningsrådgivare och vårdpersonal. 

I boken Amning i nöd och lust ligger hennes fokus på att med hjälp av grundläggande amningskunskap och praktiska råd och tips få din amning att fungera. Boken är heltäckande och innehåller allt du behöver veta om amning från start till avslut.

Boken Det kommer blod är en barnbok om menscykeln. En informativ kapitelbok för barn från cirka nio år och uppåt. Boken ger barn tillgång till fakta om kroppen, menscykeln, flytningar och snippans anatomi på både insidan och utsidan i både text och bild. 

Att Lin intresserar sig för och skriver så mycket om bröstmjölk, mens och flytningar/sekret har att göra med att hon tycker att det är viktigt att skapa lättillgänglig information om ämnen som av delar av samhället anses vara lite tabu och skambelagt. Med ökad kunskap om kroppen ökar också människors självkänsla och makt över sina egna liv. @sagogrynet

🌸

20 oktober, Att bära barn, med Ulrika Casselbrant.

Ulrika är författare och undersköterska och har skrivit flera böcker om barn och föräldraskap. Nu senast är hon aktuell med boken: Boken om att bära barn, Domeratzky förlag 2022. Andra böcker som hon skrivit är: ”Bebis på pottan” (2014), ”Potträning” (2014) och ”Babytecken” (2016). Hon har en masterexamen i Fri konst från Konstfack och har sedan hon fick sitt första barn, 2009, låtit sin kreativitet och sitt driv ägnas åt att utforska verktyg som kan underlätta ett lyhört och nära föräldraskap.

Som undersköterska inom neonatalvården har Casselbrant ett stort intresse för amning och det lilla barnets kommunikation och hon driver sajterna narabebis.se och blojfribebis.se. Sedan 2017 utbildar hon också bärabarncoacher och peer supporters i bärande. Hon har tidigare drivit podden Back to basics – babies, bodies and behaviour tillsammans med bärabarncoachen Mel Cyrille och även varit verksam som doula.

Hennes fantastiska bok om att bära barn är en heltäckande genomgång av bärande som innehåller allt från historisk bakgrund och akademisk analys till handfasta tips och guider.

Delar av texten är lånad från Ulrikas nya förlags hemsida: domeratzky.se @ulrikacasselbrant

🌸

3 november, Om den första heliga tiden med den nyfödda, med Susannah Rickman.

”Jag är osteopat, doula och födelseaktivist. Jag har arbetat med kroppsbehandlingar i över femton år och har de senaste fem åren valt att specialisera mig inom kvinnohälsa och graviditet/postpartum.

I min mottagning erbjuder jag bland annat osteopati, gravidmassage, Holistic Pelvic Care™, förlossningsförberedande kurser, kvinnocirklar, ceremonier och workshops.” @liv_moder

🌸

1 december, Stärk kroppen och din mentala hälsa efter graviditeten och födseln, samt hur vet du om du har en förlossningsdepression och vad kan du göra för att komma ur den? med Anna Landaeus.

Anna jobbar som personlig tränare med expertis inom kvinnohälsa. Utbildar, kör 1-1, håller workshops m.m Önskar att rörelse/träning inte ska vara kopplat till stress och press utan något som stärker oss kvinnor. Tror på att ha med helheten. Hitta balansen mellan rörelse och avslappning. @starkagenomlivet

🌸

Bonus webbinarier.

Vi kommer även lägga upp tre förinspelade webbinarier om postpartumtiden:

  • Om anknytning och kulturella normer, med författaren och föräldracoachen Maria Borda, @mariaborda

  • Om hur Kajsa Åkesdotter och hennes familj hanterade den avgrundsdjupa sorgen efter att ha förlorat sin son i magen. Kajsas berättelse är personlig och otroligt vacker mitt i allt det hemska. Vi tycker att det är jätteviktigt att våga prata om detta svåra, och dela med andra föräldrar som varit med om liknande upplevelser och med er som arbetar med födande. @kajsa

  • Nyföddhetstiden, de första 40 dagarna, amning, flaskmatning, anknytning, samsovning, förlossningsdepression och måltidskejda, med Maria och Kristina, grundare Own Your Birth och Braïdo Organics. @braido_organics.

Gå direkt till Store

Do you want to learn from the experts in inspiring and interactive webinars that will help you prepare for the birth of your dreams? 

Register now